Computeriada-Primii beneficiari!

Primele computere recondiţionate de Blackbox Service & Backup în campania Computeriada au ajuns la beneficiarii Asociaţiei Ovidiu Rom. Copiii au primit calculatoare utilate cu softuri educaţionale care îi vor ajuta să înveţe mai bine. Citiţi mai jos poveştile micilor eroi care, în ciuda tuturor greutăţilor, sunt cuminţi şi învaţă bine.


Larisa Georgiana


Larisa Georgiana este o fetiţă de 9 ani care a terminat clasa a doua cu rezultate deosebite la concursurile de matematică şi limba română. Georgiana provine dintr-o familie numeroasă - mama, tatăl, şase surori şi un frate care trăiesc în Rahova, într-o casă fără apa curentă. Mama nu poate lucra iar salariul pe care tatăl îl câştiga ca zilier este departe de a acoperi nevoile familiei. Cei patru copii care merg la şcoala au rezultate bune, dar Georgiana este ,,creierul” familei. Mama ei a adus-o la programul educativ Şotron al Ovidiu Rom din anul 2007, unde a fost ajutată să îşi facă temele şi a participat la cluburile de IT şi limba engleză.


Ana Maria-Giulia


Ana Maria–Giulia are 9 ani şi a promovat clasa a doua cu rezultate bune. Mama ei este singur întreţinător al familiei deşi nu este şcolarizată şi i-a fost dificil să-şi găsească un loc de muncă. Locuiesc într-o casa cu două camere împreună cu alte 10 rude. Copilul beneficiază de serviciile Ovidiu Rom din 2007 fiind înscrisă la programul educaţional şi la cluburile de IT şi limba engleză.


Maria


Maria este un copil de 10 ani care a fost înscris mai târziu la şcoală pentru că avea mari probleme logopedice şi de integrare şcolară. Cu sprijinul Ovidiu Rom, participarea la programul educaţional, cluburile de IT şi engleză şi o colaborare foarte bună cu părinţii. Maria s-a integrat cu succes la şcoală şi a promovat clasa a doua cu rezultate deosebite la învăţătură.


Laurentiu


Laurenţiu are 8 ani şi mai are 3 fraţi. Familia locuieşte cu chirie într-o comună din judeţul Ilfov. Nu au venituri suficiente pentru un trai decent, dar copiii vin zi de zi la şcoală.

Larisa


Larisa are 10 ani şi a promovat clasa a treia cu rezultate foarte bune la învăţătură. Fetiţa mai are 5 fraţi şi mama copiilor este singurul întreţinător al familiei. Familia locuieşte cu chirie. Toţi copiii merg la şcoală şi la gradiniţă şi beneficiază de sprijinul Asociaţiei din 2006.